ARGUMENT

Acest blog a fost creat, pentru a ușura comunicarea între profesor și elevi, fiind o platformă utilă pentru postarea lecțiilor și a testelor de evaluare de către profesor și a unor materiale de către elevi(referate, eseuri, prezentări ppt, etc.). Sper ca blogul să fie util atât elevilor mei de la Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Vaslui, cât și colegilor profesori sau elevilor din alte școli.

Mai jos sunt prezentate materiale folosite la orele de religie, urmând ca , în funcție de nevoile elevilor, să fie adăugate noi documente.
Vizitatorii pot să posteze materiale sau să comenteze postările mele, precum și să adreseze întrebări la anumite teme de interes pentru ei.

De asemeni elevii clasei a XI-a F (stiinte sociale) isi pot consulta situatia scolara in pagina clasei

miercuri, 22 aprilie 2020

CHEMAREA OMULUI SPRE ASEMĂNAREA CU DUMNEZEU

Căderea în păcat a determinat o schimbare profundă a relaţiei omului cu Dumnezeu, cu natura şi cu el însuşi. 1. Prin căderea în păcat, chipul dumnezeiesc în om slăbeşte dar nu dispare de tot 2. O dată cu omul întreaga creaşie a decăzut din comuniunea cu Dumnezeu. 3. Slăbirea comunicării cu Dumnezeu prin păcat strămoşesc a determinat nevoia unui efort sporit pentru împlinirea legii lui Dumnezeu şi înclinarea spre păcat. Sfinţirea omului este realizată prin botez. Desăvârşirea este starea de sfinţenie la care poate ajunge creştinul prin purificare, iluminare şi unire cu Dumnezeu. Treptele desăvârşirii sunt: 1. Credinţa primită de om la botez trebuie întărită pe parcursul vieţii prin efort personal şi voinţă proprie. 2. Frica de Dumnezeu – îl ajută pe om să conştientizeze importanţa mântuirii. 3. Pocăinţa – presupune conştientizarea păcatului, regretul pentru faptele rele 4. Înfrânarea – păcatele repetate devin patimi, după eleiberarea din păcat prin spovedanie omul trebuie să îşi înfrâneze faptele rele. 5. Răbdarea 6. Nădejdea 7. Nepătimirea – starea la care ajunge omul după ce parcurge celelalte trept ale desăvârşirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate