ARGUMENT

Acest blog a fost creat, pentru a ușura comunicarea între profesor și elevi, fiind o platformă utilă pentru postarea lecțiilor și a testelor de evaluare de către profesor și a unor materiale de către elevi(referate, eseuri, prezentări ppt, etc.). Sper ca blogul să fie util atât elevilor mei de la Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Vaslui, cât și colegilor profesori sau elevilor din alte școli.

Mai jos sunt prezentate materiale folosite la orele de religie, urmând ca , în funcție de nevoile elevilor, să fie adăugate noi documente.
Vizitatorii pot să posteze materiale sau să comenteze postările mele, precum și să adreseze întrebări la anumite teme de interes pentru ei.

De asemeni elevii clasei a XI-a F (stiinte sociale) isi pot consulta situatia scolara in pagina clasei

joi, 23 aprilie 2020

Analiza Panteismului, Deismului, Evolutionismului si a Ateismului

Atat conceptia panteista cat si cea deista au in comun crezul in existenta divinitatii, respectiv a lui Dumnezeu,insa conceptia panteista sustine ca Dumnezeu este prezent in tot , identificandu -;se cu materia, fiind schimbator si imperfect , spre deosebire de cea deista care considera ca Dumnezeu a creat lumea , ulterior asistand la procesul de evolutia al acesteia.In comparatie cu panteismul si alte credinte, deismul promoveaza utilizarea continua a ratiunii.Un alt factor semnificativ de diferentiere il reprezinta absenta predicatorilor si a unei carti de profetii,rugaciuni,etc. p8e7eb (ex.crestinii - Biblie ,musulmani - Coran,etc.) . Ateismul si Evolutionismul se aseamana prin negarea existei lui Dumnezeu,insa ateismul incurajeaza umbrirea , si chiar respingerea educatiei religioase neoferind nici un explicatie,spre deosebire de evolutionism care ofera o teorie rationala referitoate la creatia lumii,si referitoare la aparitia religiilor.Un punct comun ambelor concepte il reprezinta pretuirea materiala , in defavoarea segmentului spiritual. Ateismul si Evolutionismul au la baza ratiunea, demonstrand stiintific diferite fenomene spre deosebie de panteismism si alte credinte care sunt sustinute de rationamente speculative , care atribuie fenomenele ce nu pot fi explicate cu exactitate unei fiinte supreme , divine .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate